Cóż za piękna przedpremiera!

Cóż za piękna przedpremiera!

Pierwsze koty za płoty! Warsztaty kulinarne czas zacząć, choć nie wszystko jeszcze gotowe. Ale od czego są przyjaciele?! Nasz Mistrz, Bartłomiej Płócienniak zadbał nie tylko o niezbędny sprzęt, ale też kapitalną ekipę uczestników. Brawo! W programie było azjatyckie...

Widzimy linię startu!

Widzimy linię startu!

Jako napisane w tytule tego wpisu: zbliżamy się do rozruchu naszego Klubu. Coraz więcej rzeczy jest na miejscu, działają zakupione dla Was urządzenia, stoły robocze zostały zabezpieczone przed czynnikami szkodliwymi (woda, olej, rozgniecione owoce lub liście...)....

Nikt nie obiecywał, że nie będzie boleć

Nikt nie obiecywał, że nie będzie boleć

Nikt nie obiecywał, że nie będzie boleć! Nie jest lekko zorganizować coś od podstaw. Co prawda, zaczęliśmy od stanu deweloperskiego, a to oznacza, że nasze warsztaty kulinarne, a raczej przestrzeń dla warsztatów, mogliśmy zaaranżować wg najlepszych naszych wyobrażeń....

Ale zamieszanie !

Ale zamieszanie !

Kto z nas nie lubi wakacji? Nie znam nikogo takiego. A kto podczas podróży degustuje lokalne potrawy? Chyba wszyscy. Nigdzie tiramisu nie smakuje tak, jak w Italii, kozi ser na świeżej bagietce w Prowansji, pierożki jiaozi w pekińskim barze. Wracamy do domów i...