Blog
Czy w tłusty czwartek liczą się tylko pączki?
Ptysie z kremem czekoladowym i konfiturą z pomarańczy oferują doskonałe zrównoważenie smaków i tekstur. Delikatne pączki z ciasta parzonego są wypełnione bogatym i aksamitnym kremem czekoladowym, uzupełnionym o świeże, cytrusowe nuty. Każdy kęs to symfonia chrupiącego...
Jesteśmy tym, co zjadamy, czyli co jeść, aby mieć zdrową i promienną cerę – cz. 1.
Jesteśmy tym, co zjadamy, czyli co jeść, aby mieć zdrową i promienną cerę – cz. 1. „Jesteśmy tym, co jemy" odnosi się do idei, że nasze zdrowie, kondycja fizyczna i ogólne samopoczucie są ściśle związane z tym, co spożywamy na co dzień. Oto klika aspektów tej tezy:...
Co robić, aby mieć zdrową i promienną cerę, czyli czy warto wydawać znaczne sumy na kosmetyki?
Co robić, aby mieć zdrową i promienną cerę, czyli czy warto wydawać znaczne sumy na kosmetyki? Oto jest pytanie! Większość z nas zna „problem krótkiej kołdry” w obszarze finansów domowych, co oznacza, że często stajemy przed koniecznością wyborów zakupowych: coś...
Cóż za piękna przedpremiera!
Pierwsze koty za płoty! Warsztaty kulinarne czas zacząć, choć nie wszystko jeszcze gotowe. Ale od czego są przyjaciele?! Nasz Mistrz, Bartłomiej Płócienniak zadbał nie tylko o niezbędny sprzęt, ale też kapitalną ekipę uczestników. Brawo! W programie było azjatyckie...
Widzimy linię startu!
Jako napisane w tytule tego wpisu: zbliżamy się do rozruchu naszego Klubu. Coraz więcej rzeczy jest na miejscu, działają zakupione dla Was urządzenia, stoły robocze zostały zabezpieczone przed czynnikami szkodliwymi (woda, olej, rozgniecione owoce lub liście...)....
Nikt nie obiecywał, że nie będzie boleć
Nikt nie obiecywał, że nie będzie boleć! Nie jest lekko zorganizować coś od podstaw. Co prawda, zaczęliśmy od stanu deweloperskiego, a to oznacza, że nasze warsztaty kulinarne, a raczej przestrzeń dla warsztatów, mogliśmy zaaranżować wg najlepszych naszych wyobrażeń....
Ale zamieszanie !
Kto z nas nie lubi wakacji? Nie znam nikogo takiego. A kto podczas podróży degustuje lokalne potrawy? Chyba wszyscy. Nigdzie tiramisu nie smakuje tak, jak w Italii, kozi ser na świeżej bagietce w Prowansji, pierożki jiaozi w pekińskim barze. Wracamy do domów i...